Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 190g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 18g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |