Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 375ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |