Darmowa dieta 1800 kcal nr 5910



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
429 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 9.59 g T: 13.83 g W: 70.97 g (BŁ: 7.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   42

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Serek z brzoskwinią
232 kcal
Łączna waga porcji: 307g.

B: 20.48 g T: 0.89 g W: 36.99 g (BŁ: 2.31 g)

Wegetariańskie  

42   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Schab pieczony z warzywami i ryżem (wersja lżejsza)
494 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 27.61 g T: 21.22 g W: 52.33 g (BŁ: 8.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

29   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Schab nacieramy oliwą, solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. W międzyczasie gotujemy ryż (30 minut). Gotowy ryż wysypujemy na talerz. Na ryż wykładamy mięso i warzywa. Całość posypujemy natką pietruszki.


Podwieczorek


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1783 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 73.7 g
Tłuszcz: 59.22 g
Węglowodany: 258.48 g (w tym błonnik: 35.54 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Brzoskwinia 85g     0,59 zł (3,49 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 45g     0,14 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 490ml     4,65 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)



×