Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Ananas | 200g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 510g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Kiwi | 450g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 180g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |