Darmowa dieta 1800 kcal nr 7356



Śniadanie


Owsianka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza)
389 kcal
Łączna waga porcji: 369g.

B: 15.36 g T: 8.65 g W: 66.08 g (BŁ: 6.82 g)

Wegetariańskie  

11   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
540 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 25.82 g T: 21.14 g W: 74.2 g (BŁ: 24.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

15   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podwieczorek


Shake szpinakowy
309 kcal
Łączna waga porcji: 1185g.

B: 9.93 g T: 10.5 g W: 53.01 g (BŁ: 17.73 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   29

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1829 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 70.68 g
Tłuszcz: 64.82 g
Węglowodany: 276.66 g (w tym błonnik: 69.34 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 3g     0,21 zł (6,99 zł)
Ananas 240g     2,40 zł (7,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 220g     1,76 zł (11,99 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Groch, nasiona suche 44g     0,30 zł (2,69 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 15g     0,43 zł (5,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 230g     0,70 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 35g     0,98 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 80g     0,66 zł (2,49 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Rodzynki 11g     0,25 zł (4,49 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Woda 750ml 0,00 zł (0,00 zł)



×