Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
1,25 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
Ziemniaki | 150g |
0,28 zł
(3,69 zł) |
|
Śledź marynowany | 100g |
2,43 zł
(8,49 zł) |