Darmowa dieta 1900 kcal nr 12655



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

51   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Obiad


Schab z brokułami
573 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 36.47 g T: 18.03 g W: 72.66 g (BŁ: 12.74 g)

Bezglutenowe  

38   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez ok 20 minut.
  2. Z brokuła odrywamy różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut.
  3. Ryż przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  4. Na talerzu rozkłdamy ryż, następnie brokuły i mięso.
  5. Całość polewamy sosem. 


Podwieczorek


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
354 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 24.19 g T: 8.11 g W: 51.45 g (BŁ: 10.28 g)

Wegetariańskie  

50   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1903 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 81.6 g
Tłuszcz: 57.95 g
Węglowodany: 289.06 g (w tym błonnik: 47.47 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 500g     7,49 zł (7,49 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 110g     0,77 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Makaron pełnoziarnisty 50g     0,60 zł (5,99 zł)
Marchew 165g     0,50 zł (2,29 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 280g     5,13 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Sos tzatziki 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)



×