Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 480ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |