Darmowa dieta 1900 kcal nr 19347



Śniadanie


Kanapka z masłem, żółtym serem i ogórkiem
492 kcal
Łączna waga porcji: 255g.

B: 21.18 g T: 22.83 g W: 56.31 g (BŁ: 9.27 g)

Wegetariańskie  

84   5

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek sera.
  3. Na ser - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

84   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Obiad


Schab pieczony z warzywami i ryżem
648 kcal
Łączna waga porcji: 481g.

B: 39.53 g T: 26.6 g W: 67.69 g (BŁ: 10.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

36   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Schab nacieramy oliwą, solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. W międzyczasie gotujemy ryż (30 minut). Gotowy ryż wysypujemy na talerz. Na ryż wykładamy mięso i warzywa. Całość posypujemy natką pietruszki.


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1936 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 88.94 g
Tłuszcz: 72.21 g
Węglowodany: 262.34 g (w tym błonnik: 53.02 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 90g     1,12 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 150g     2,76 zł (11,59 zł)
Ser żółty królewski light 45g     1,53 zł (4,59 zł)



×