Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Czarne jagody | 130g |
6,28 zł
(14,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
0,39 zł
(1,39 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
Makrela, wędzona | 60g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Musztarda | 40g |
0,52 zł
(2,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 100g |
0,67 zł
(3,99 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 18g |
0,48 zł
(5,29 zł) |
|
Tymianek suszony | 4g |
0,80 zł
(2,19 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |