Darmowa dieta 1900 kcal nr 4041



Śniadanie


Owsianka z orzechami (wersja lżejsza)
398 kcal
Łączna waga porcji: 320g.

B: 11.61 g T: 23.83 g W: 39.07 g (BŁ: 8.44 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Zupa ziemniaczana
514 kcal
Łączna waga porcji: 1392g.

B: 10.54 g T: 21.68 g W: 74.88 g (BŁ: 11.38 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Podwieczorek


Melon
399 kcal
Łączna waga porcji: 1080g.

B: 9.72 g T: 3.24 g W: 90.72 g (BŁ: 10.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1923 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 58.55 g
Tłuszcz: 69.59 g
Węglowodany: 293.99 g (w tym błonnik: 50.04 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Bulion warzywny 1000g     109,22 zł (111,84 zł)
Czosnek 60g     2,63 zł (4,38 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Marchew 210g     0,64 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Melon 1080g     10,79 zł (11,99 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Orzechy brazylijskie 10g     2,00 zł (19,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 280g     5,13 zł (10,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Seler, korzeń 40g     0,15 zł (2,69 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Ziemniaki 200g     0,37 zł (3,69 zł)



×