Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 20g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 135g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 5.1g |
![]() |