Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Bazylia świeża | 6g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory | 340g |
1,81 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 11g |
0,25 zł
(4,49 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |