Darmowa dieta 1900 kcal nr 9419



Śniadanie


Kanapki z puree z selera
492 kcal
Łączna waga porcji: 621g.

B: 17.99 g T: 14.41 g W: 82.11 g (BŁ: 18.63 g)



6   55

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Seler myjemy, kroimy na kawałki, kropimy cytryną, zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy seler i miksujemy dokładnie z masłem, doprawiając do smaku przyprawami (solą, pieprzem i gałka muszkatołową). Gdy pasta całkiem ostygnie mieszamy ją z jogurtem i smarujemy nią kromki.


Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Makaron ze szpinakiem i łososiem
555 kcal
Łączna waga porcji: 285g.

B: 25.44 g T: 16.89 g W: 76.67 g (BŁ: 2.35 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

50   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Łososia, szpinak i pokrojone w paski suszone pomidory smażymy na oleju. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Całość mieszamy i podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.


Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1882 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 67.06 g
Tłuszcz: 61.57 g
Węglowodany: 289.08 g (w tym błonnik: 44.69 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Biały pieprz 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Filet z łososia 80g     7,87 zł (24,59 zł)
Gałka muszkatołowa 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Makaron ryżowy 80g     3,12 zł (7,79 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Seler, korzeń 200g     0,77 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 14g     0,35 zł (6,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Słodka śmietanka 50g 0,00 zł (0,00 zł)



×