Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Chleb żytni | 280g |
2,65 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |