Darmowa dieta 2000 kcal nr 23027



Śniadanie


Owsianka z karobem
531 kcal
Łączna waga porcji: 441g.

B: 18.93 g T: 15.55 g W: 83.77 g (BŁ: 9.83 g)

Wegetariańskie  

3   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.



Drugie śniadanie


Czekoladowe kulki mocy
360 kcal
Łączna waga porcji: 83g.

B: 10.02 g T: 21.87 g W: 34.19 g (BŁ: 6.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   21

Składniki na liczbę porcji: 6

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 6. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami
623 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 20.15 g T: 14.77 g W: 106.2 g (BŁ: 6.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1968 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 59.87 g
Tłuszcz: 69.94 g
Węglowodany: 291.71 g (w tym błonnik: 33.55 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 15g     2,39 zł (3,18 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Daktyle suszone 200g     6,38 zł (6,38 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kakao w proszku 50g     2,33 zł (6,99 zł)
Karob 6g 0,00 zł (0,00 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Migdały 115g     9,76 zł (16,98 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 100g     11,49 zł (11,49 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Wiórki kokosowe 20g     0,40 zł (3,99 zł)
Woda 140ml 0,00 zł (0,00 zł)



×