Darmowa dieta 2000 kcal nr 2653



Śniadanie


Owsianka z figami (bez laktozy)
503 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 11.14 g T: 19.9 g W: 73.57 g (BŁ: 7.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

7   50

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.



Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Racuchy z jabłkami
637 kcal
Łączna waga porcji: 410g.

B: 8.63 g T: 18.2 g W: 114.13 g (BŁ: 8.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko ścieramy na tarce, podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże. Następnie dodajemy mąkę, cynamon i olej. Całość mieszamy z jabłkami i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Nakładamy łyżkami na rozgrzany tłuszcz i smażymy.


Podwieczorek


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 39.22 g
Tłuszcz: 71.13 g
Węglowodany: 319.04 g (w tym błonnik: 38.73 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cynamon 7g     0,89 zł (2,29 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Drożdże (piekarskie świeże) 15g     0,22 zł (1,49 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mleko ryżowe 625ml     5,93 zł (9,49 zł)
Mąka ryżowa 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 30g     3,45 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×