Darmowa dieta 2000 kcal nr 569



Śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini
466 kcal
Łączna waga porcji: 822g.

B: 22.44 g T: 11.58 g W: 74.76 g (BŁ: 11.94 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   20

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Sałatka z czerwoną fasolą
704 kcal
Łączna waga porcji: 874g.

B: 34.3 g T: 15.36 g W: 124.22 g (BŁ: 32.5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Podwieczorek


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2035 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 81.89 g
Tłuszcz: 70.42 g
Węglowodany: 307.37 g (w tym błonnik: 74.06 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 12g     0,84 zł (6,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Brzoskwinia 340g     2,37 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 240g     2,87 zł (4,79 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 460ml     1,61 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Ocet balsamiczny 4g     0,20 zł (12,49 zł)
Oliwa z oliwek 50g     2,20 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 430g     7,88 zł (10,99 zł)
Pomidory 700g     3,72 zł (3,99 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)



×