Darmowa dieta 2000 kcal nr 7573



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i sardynki
439 kcal
Łączna waga porcji: 334g.

B: 18.37 g T: 15.33 g W: 63.46 g (BŁ: 12.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

11   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Drugie śniadanie


Faszerowane jajka z tuńczykiem
402 kcal
Łączna waga porcji: 324g.

B: 43.66 g T: 24.1 g W: 3.6 g (BŁ: 1 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Obiad


Omlet ze szpinakiem, awokado i serem feta
540 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 30.59 g T: 43.21 g W: 9.46 g (BŁ: 3.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

29   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak podsmażyć na oleju z odrobiną suszonego czosnku. Do miski wrzucamy jajka i mleko, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy widelcem lub mikserem. Wlewamy na patelnię ze szpinakiem, dodajemy pokrojone awokado i fetę, posypujemy szczypiorkiem i ulubionymi przyprawami i smażymy.


Podwieczorek


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2002 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 111.59 g
Tłuszcz: 111.77 g
Węglowodany: 157.57 g (w tym błonnik: 36.95 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 120g     3,73 zł (13,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 400g     2,80 zł (6,99 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Natka pietruszki 24g     2,10 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomidory 460g     2,45 zł (3,99 zł)
Sardynka w oleju 40g     2,00 zł (5,99 zł)
Ser typu "Feta" 40g     0,64 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 15g     1,49 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Tuńczyk w wodzie 60g     2,47 zł (6,99 zł)



×