Darmowa dieta 2000 kcal nr 7970



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami
379 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 14.85 g T: 11.05 g W: 61.28 g (BŁ: 11.07 g)



165   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.



Drugie śniadanie


Melon
399 kcal
Łączna waga porcji: 1080g.

B: 9.72 g T: 3.24 g W: 90.72 g (BŁ: 10.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami
623 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 20.15 g T: 14.77 g W: 106.2 g (BŁ: 6.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Gołąbki wegańskie (warzywne)
393 kcal
Łączna waga porcji: 1292g.

B: 22.56 g T: 2.55 g W: 85.14 g (BŁ: 27.9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2015 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 75.22 g
Tłuszcz: 39.99 g
Węglowodany: 378.03 g (w tym błonnik: 69.09 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 580g     1,37 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Kalafior 2640g     43,96 zł (49,95 zł)
Kapusta biała 4500g     8,54 zł (11,38 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Marchew 420g     1,28 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Melon 1080g     10,79 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 0.6g     0,04 zł (1,29 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 2100g     17,97 zł (17,97 zł)
Pieprz czarny 1.5g     0,13 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 270g     2,24 zł (2,49 zł)
Pomidory 170g     0,90 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Sałata 15g     0,53 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Sól himalajska 15g     0,15 zł (3,49 zł)



×