Darmowa dieta 2000 kcal nr 9176



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
417 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.83 g T: 12.55 g W: 70.85 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Wegańskie naleśniki
664 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 18.38 g T: 25.03 g W: 96.33 g (BŁ: 9.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   33

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.

2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Wartości odżywcze:


Białko: 50.14 g
Tłuszcz: 70.21 g
Węglowodany: 318.91 g (w tym błonnik: 45.56 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Cukier trzcinowy nierafinowany 30g     0,33 zł (5,49 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mleko migdałowe 300g     3,15 zł (10,49 zł)
Mleko ryżowe 490ml     4,65 zł (9,49 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Olej kokosowy 10g     0,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Proszek do pieczenia 15g     0,38 zł (0,75 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×