Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 475g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |