Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 85g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Cynamon | 9g |
![]() |
|
Czosnek | 60g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Marchew | 60g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 625ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 40g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Ziemniaki | 200g |
![]() |