Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 375ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |