Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jabłko | 330g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 10g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |