Darmowa dieta 2100 kcal nr 25198



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Drugie śniadanie


Kefir z dzemem
266 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 15.05 g T: 8.86 g W: 32.02 g (BŁ: 0.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj składniki



Obiad


Racuchy z jabłkami
637 kcal
Łączna waga porcji: 410g.

B: 8.63 g T: 18.2 g W: 114.13 g (BŁ: 8.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko ścieramy na tarce, podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże. Następnie dodajemy mąkę, cynamon i olej. Całość mieszamy z jabłkami i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Nakładamy łyżkami na rozgrzany tłuszcz i smażymy.


Podwieczorek


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2057 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 53.64 g
Tłuszcz: 54.78 g
Węglowodany: 363.62 g (w tym błonnik: 48.3 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cynamon 5g     0,64 zł (2,29 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Drożdże (piekarskie świeże) 15g     0,22 zł (1,49 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g     0,46 zł (4,29 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 510g     2,22 zł (3,49 zł)
Kefir, 2% tluszczu 440g     2,97 zł (3,38 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 15g     0,05 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 125ml     1,19 zł (9,49 zł)
Mąka ryżowa 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×