Darmowa dieta 2100 kcal nr 27775



Śniadanie


Owsianka z miodem, jabłkiem i orzechami
475 kcal
Łączna waga porcji: 452g.

B: 15.11 g T: 13.35 g W: 77.77 g (BŁ: 7.7 g)

Wegetariańskie  

45   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno



Drugie śniadanie


Koktajl z bananem, pomarańczą i kiwi
274 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 4.48 g T: 2.69 g W: 63.43 g (BŁ: 9.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

95   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.


Obiad


Kurczak po hawajsku
612 kcal
Łączna waga porcji: 522g.

B: 30.6 g T: 4.31 g W: 119.32 g (BŁ: 12.27 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

59   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka i ananasa kroimy w kostkę i kładziemy na głęboką patelnię. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy pieprzem, solą i chilli, a następnie zalewamy sokiem i gotujemy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy keczup i mieszamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i podajemy na talerzu, polany zawartością patelni.


Podwieczorek


Kefir z dzemem
266 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 15.05 g T: 8.86 g W: 32.02 g (BŁ: 0.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj składniki



Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2081 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 76.01 g
Tłuszcz: 46.96 g
Węglowodany: 360.09 g (w tym błonnik: 39.69 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 120g     1,20 zł (7,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 20g     0,05 zł (1,89 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g     0,46 zł (4,29 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Keczup (ketchup) 30g     0,42 zł (5,29 zł)
Kefir, 2% tluszczu 440g     2,97 zł (3,38 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mielona papryka chilli 2g     0,18 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Orzechy włoskie 10g     1,15 zł (11,49 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok anansowy 150g     0,90 zł (2,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 375ml 0,00 zł (0,00 zł)



×