Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
![]() |