Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 340g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 6g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |