Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 375ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |