Darmowa dieta 2100 kcal nr 36397



Śniadanie


Jajecznica z pomidorami
502 kcal
Łączna waga porcji: 475g.

B: 28.86 g T: 24.19 g W: 47.34 g (BŁ: 8.77 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

137   6

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojonym drobno pomidorem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z chlebem.


Drugie śniadanie


Tosty pełnoziarniste z serem, papryką i polędwicą sopocką
454 kcal
Łączna waga porcji: 216g.

B: 21.74 g T: 18.84 g W: 52.58 g (BŁ: 6.72 g)



67   10

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kromki pieczywa tostowego smarujemy masłem.
  2. Na pierwszą z nich kładziemy kolejno plaster polędwicy, pokrojoną paprykę i plaster sera.
  3. Przykrywamy drugą z nich i wkładamy do rozgrzanego opiekacza.


Obiad


Naleśnik z dżemem
692 kcal
Łączna waga porcji: 252g.

B: 13.92 g T: 25.81 g W: 102.36 g (BŁ: 2.36 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

105   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Jajka faszerowane szynką, papryką, ogórkiem
451 kcal
Łączna waga porcji: 344g.

B: 29.93 g T: 33.25 g W: 9.21 g (BŁ: 1.71 g)

Bezglutenowe  

24   24

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.

Źródło: olalalchf.pl


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2099 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 94.45 g
Tłuszcz: 102.09 g
Węglowodany: 211.49 g (w tym błonnik: 19.56 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb tostowy pełnoziarnisty 92g     0,64 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Jaja kurze całe 485g     3,39 zł (6,99 zł)
Majonez lekki (light) 50g     1,01 zł (8,49 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mąka pszenna typ 500 72g     0,22 zł (2,99 zł)
Ogórek kiszony 100g     0,89 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 180g     3,30 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Polędwica sopocka 24g     0,68 zł (16,99 zł)
Pomidory 170g     0,90 zł (3,99 zł)
Ser żółty królewski light 30g     1,02 zł (4,59 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szynka wieprzowa, gotowana 150g     10,31 zł (54,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×