Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 509g |
3,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 50g |
1,01 zł
(8,49 zł) |
|
| Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
| Ogórek kiszony | 100g |
0,89 zł
(7,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 3g |
0,27 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
| Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
| Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
10,31 zł
(54,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 3g |
0,02 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |