W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 33g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 116g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 50g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |