Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 40g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 35g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |