Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 440g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |