Darmowa dieta 2100 kcal nr 55781



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
372 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 6.33 g T: 6.11 g W: 76.25 g (BŁ: 5.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie z jogurtem
232 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 10.6 g T: 4 g W: 40.4 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Obiad


Pulpeciki z makaronem (wersja lżejsza)
630 kcal
Łączna waga porcji: 465g.

B: 30.43 g T: 34.19 g W: 54.5 g (BŁ: 8.2 g)

Bez laktozy  

26   13

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.



Podwieczorek


Wafle ryżowe z miodem i jabłkiem
528 kcal
Łączna waga porcji: 398g.

B: 4.62 g T: 10.74 g W: 106.94 g (BŁ: 7.28 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

44   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem.
  2. Zjedz z jabłkiem.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
354 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 24.19 g T: 8.11 g W: 51.45 g (BŁ: 10.28 g)

Wegetariańskie  

51   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2116 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 76.17 g
Tłuszcz: 63.15 g
Węglowodany: 329.54 g (w tym błonnik: 35.6 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 3g     0,21 zł (6,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 105g     0,73 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 220g     1,70 zł (2,78 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Krążki ryżowe 40g     0,98 zł (2,69 zł)
Makaron pełnoziarnisty 50g     0,60 zł (5,99 zł)
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 70g     0,79 zł (4,49 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mielone mięso wołowe 70g     1,40 zł (9,99 zł)
Miód pszczeli 48g     1,80 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Rodzynki 10g     0,22 zł (4,49 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)



×