Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Marchew | 250g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |