Darmowa dieta 2100 kcal nr 59431



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami
545 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 17.91 g T: 8.62 g W: 103.41 g (BŁ: 8.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Smoothie z cytrusów i truskawek
302 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 3.29 g T: 1.1 g W: 75.13 g (BŁ: 9.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Grejpfruta i mandarynki obrać i usunąć pestki. Truskawki umyć osączyć i oczyścić z szypułek. Owoce wrzucić do blendera dodać miód imbir i kostki lodu(3). Zmiksować


Obiad


Filety z kurczaka z marchewką i groszkiem
794 kcal
Łączna waga porcji: 578g.

B: 75.68 g T: 39.1 g W: 38.56 g (BŁ: 5.58 g)



29   7

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Mięso oczyścić i podzielić. Mrożone warzywa przelać wrzątkiem (mają się całkowicie rozmrozić). Rozgrzać pół łyżki masła klarowanego na dużej patelni, mięso doprawić solą, oprószyć słodką papryką i włożyć na patelnię. Obsmażać po 1 - 2 minuty z każdej strony, następnie wlać 1/4 szk gorącego bulionu i zagotować. Do filetu wsypać marchewkę z groszkiem i na większym ogniu gotować bez przykrycia przez około 7- 8 minut (w międzyczasie filety przewrócić na drugą stronę). Dodać śmietankę wymieszaną z obydwiema mąkami. Gotować jeszcze przez ok. 2 minuty aż sos zgęstnieje. Podawać posypując natką i szczyptą papryki w proszku.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2095 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 107.65 g
Tłuszcz: 66.57 g
Węglowodany: 284.65 g (w tym błonnik: 34.23 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 320g     5,56 zł (8,69 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Grejpfrut 260g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mandarynki 260g     2,97 zł (7,99 zł)
Marchew z groszkiem mrożona 130g 0,00 zł (0,00 zł)
Masło klarowane 20g     0,86 zł (21,49 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mąka pszenna typ 500 14g     0,04 zł (2,99 zł)
Mąka ziemniaczana 14g 0,00 zł (0,00 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śmietana 18% 80g     0,68 zł (1,69 zł)



×