1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Pokroić i zapakować do pudełka :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Bułka grahamka | 160g |
2,19 zł
(2,67 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
Melon | 1080g |
10,79 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 200g |
2,00 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
2,23 zł
(3,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Ser mozzarella | 15g |
0,38 zł
(3,19 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śledź marynowany | 150g |
3,64 zł
(8,49 zł) |