Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 130g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 440g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 110g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 380g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |