Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 42g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 50g |
![]() |