Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
0,81 zł
(2,69 zł) |
|
Hummus z chilli | 30g |
1,12 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
Kalafior | 220g |
3,66 zł
(9,99 zł) |
|
Kurkuma | 2g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 170g |
1,27 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 100g |
2,08 zł
(2,49 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
0,59 zł
(5,19 zł) |
|
Suszona kolendra | 2g |
0,17 zł
(1,29 zł) |
|
Szczypiorek | 30g |
2,99 zł
(4,98 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |