Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
0,07 zł
(1,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 136g |
0,95 zł
(6,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 280ml |
2,66 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 300g |
2,99 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
Ser mozzarella | 40g |
1,02 zł
(3,19 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 75ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |