Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 67g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 80g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 2.1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |