1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 130g |
1,23 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 230g |
1,61 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
0,22 zł
(2,99 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
2,35 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |