Darmowa dieta 2200 kcal nr 83570



Śniadanie


Owsianka bounty
620 kcal
Łączna waga porcji: 290g.

B: 12.38 g T: 17.02 g W: 108.26 g (BŁ: 7.82 g)

Wegetariańskie  

38   21

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Płatki gotujemy z erytrolem na wodzie, gdy lekko zgestnieją dodajemy mleczko kokosowe i zwykle mleko. Owsianka już jest gotowa, wystarczy tylko podać z starta czekolada i wiórkami kokosa.


Drugie śniadanie


Brownie bananowe
348 kcal
Łączna waga porcji: 144g.

B: 4.88 g T: 11.85 g W: 57.01 g (BŁ: 3.25 g)

Wegetariańskie  

56   30

Składniki na liczbę porcji: 6

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.

3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 6. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, papryką, cukinią i szpinakiem
628 kcal
Łączna waga porcji: 895g.

B: 28.35 g T: 18.67 g W: 96.74 g (BŁ: 19.09 g)

Wegetariańskie  

7   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na głębokiej patelni (takiej z pokrywą) lub w szerokim garnku, na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i chwilę razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę smażyć przez około 2 minuty. Wsypać suchą kaszę bulgur i podsmażać przez ok. 1 minutę mieszając. Dodać słodką paprykę w proszku, kurkumę oraz kumin. Wlać gorący bulion i zagotować, dodać fasolkę z puszki wraz z zalewą, pomidory z puszki, wymieszać i całość zagotować na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, w międzyczasie po 10 minutach gotowania dodać cukinię pokrojoną w słupki lub kosteczkę, wymieszać, przykryć i dalej gotować przez ostatnie 5 minut. Dodać sos ostrygowy i ciągle mieszając zagotować. Następnie dodać szpinak, wymieszać i podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Można podawać samodzielnie lub z poniższymi dodatkami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Brownie z fasolki
274 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 13.22 g T: 6.96 g W: 41.94 g (BŁ: 4.22 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

10   24

Składniki na liczbę porcji: 10

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Fasolkę konserwową odsączamy z zalewy. Kolejno wszystkie składniki oprócz migdałów miksujemy na gładką masę . Migdały drobno siekamy i wsypujemy do gotowej masy.Wylewamy do formy a ciasto wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25-30minut.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 10. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2240 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 70.46 g
Tłuszcz: 70.65 g
Węglowodany: 352.63 g (w tym błonnik: 42.17 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Cynamon 20g     2,54 zł (4,58 zł)
Czekolada gorzka 10g     0,45 zł (4,49 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola biała konserwowa 1220g     12,17 zł (15,96 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jaja kurze całe 450g     3,15 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 100g     4,66 zł (6,99 zł)
Kasza bulgur 100g 0,00 zł (0,00 zł)
Kumin (kmin rzymski) 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 8g     0,52 zł (1,29 zł)
Migdały 30g     2,55 zł (8,49 zł)
Miód pszczeli 450g     16,86 zł (29,98 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 100ml     1,80 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 90ml     0,31 zł (3,49 zł)
Mąka ryżowa 200g     1,40 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 420g     4,40 zł (8,38 zł)
Proszek do pieczenia 13g     0,33 zł (0,75 zł)
Płatki owsiane 80g     0,53 zł (3,29 zł)
Szpinak 60g     1,20 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Wiórki kokosowe 10g     0,20 zł (3,99 zł)



×