1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 1220g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 450g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 100g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 450g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 90ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 13g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |