Darmowa dieta 2200 kcal nr 87155



Śniadanie


Kanapka z serem twarogowym, szczypiorkiem i rzodkiewką
504 kcal
Łączna waga porcji: 440g.

B: 30 g T: 9.68 g W: 83.08 g (BŁ: 15.28 g)

Wegetariańskie  

68   6

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 4

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy serem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojony szczypiorek i rzodkiewkę.


Drugie śniadanie


Sałatka z czerwoną fasolą
352 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 17.15 g T: 7.68 g W: 62.11 g (BŁ: 16.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Obiad


Faszerowana groszkiem pierś kurczaka z ryżem i surówką
574 kcal
Łączna waga porcji: 526g.

B: 35.99 g T: 8.87 g W: 96.83 g (BŁ: 17.71 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

34   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej groszek, oliwę, pieprz i sól, a następnie całość rozgniatamy na gładką masę. Mięso delikatnie tłuczemy, posypujemy ziołami prowansalskimi i pokrywamy farszem. Zawijamy i spinamy wykałaczką, po czym gotujemy na parze przez około 15 - 20 minut. W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu i przygotowujemy surówkę: Pora i paprykę kroimy w paski, pomidora kroimy w platry. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy oliwę, sól i pieprz.


Podwieczorek


Leczo z kurczakiem i chlebem
321 kcal
Łączna waga porcji: 526g.

B: 29.3 g T: 8.28 g W: 37.51 g (BŁ: 9.07 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

45   16

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kurczaka i cukinię myjemy i kroimy w kostkę.
  2. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i kurczaka.
  4. Przekładamy zawartość patelni do większego garnka.
  5. Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kwadraty 2x2 cm i dodajemy do garnka.
  6. Pomidory kroimy w ósemki i również dodajemy do garnka.
  7. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka.
  8. Dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy, oregano i sól, całość mieszamy.
  9. Dusimy na małym ogniu, aż cukinia i papryka będą miękkie. Pod koniec dodajemy sproszkowaną paprykę.
  10. Podajemy z chlebem.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Kanapki z pastą z makreli
428 kcal
Łączna waga porcji: 407g.

B: 21.8 g T: 11.71 g W: 65.39 g (BŁ: 12.21 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

39   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makrelę pozbawioną ości miksujemy z cebulą, natką pietruszki i papryką. Powstałą pastą smarujemy chleb, nakładamy sałatę i ogórka.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2179 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 134.24 g
Tłuszcz: 46.22 g
Węglowodany: 344.92 g (w tym błonnik: 70.52 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cebula czerwona 30g     0,14 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 385g     3,65 zł (3,79 zł)
Cukinia 125g     1,25 zł (8,49 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Filet z piersi kurczaka 300g     5,21 zł (8,69 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 100g     0,67 zł (2,69 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Liść laurowy 1g     0,22 zł (1,29 zł)
Makrela, wędzona 60g     1,44 zł (5,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Natka pietruszki 18g     1,58 zł (2,19 zł)
Ocet balsamiczny 2g     0,10 zł (12,49 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 100g     1,25 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 320g     5,86 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pomidory 540g     2,87 zł (3,99 zł)
Por 55g     0,95 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 120g     2,49 zł (2,49 zł)
Sałata masłowa 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Serek twarogowy ziarnisty 160g 0,00 zł (0,00 zł)
Szczypiorek 20g     1,99 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)



×