Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 60g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 70g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 30g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Masło | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 572g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Żółtko jaja kurzego | 40g |
![]() |