Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 50g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 310g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 300g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |