1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 220g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 16g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |